top of page

Danas skupština UNRS, biće izabrano novo rukovodstvo

Skupština Udruženja novinara Republike Srpske (UNRS) biće održana danas u 13 časova u Vijećnici Banskog dvora, a na skupštini će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada i izabrano rukovodstvo koje će udruženje voditi u narednom mandatu.Skupština Udruženja novinara Republike Srpske (UNRS) biće održana danas u 13 časova u Vijećnici Banskog dvora, a na skupštini će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada i izabrano rukovodstvo koje će udruženje voditi u narednom mandatu.


Pravo glasa i učešća na skupštini imaju svi novinari upisani u registar udruženja, odnosno oni koji prisustvovanjem skupštini na taj dan pristupe UNRS. UNRS je osnovano 1996. godine, ali je kao i Republika Srpska prošlo kroz teška vremena. Nažalost, nekoliko puta je prekidalo svoj rad, a posljednja reaktivacija rada UNRS, desila se 2019. godine.


Iz UNRS pozivaju sve novinare iz Republike Srpske, da prisustvuju Skupštini UNRS i uzmu učešća u njenom radu, jer samo povezanost, međusobno uvažavanje i podrška mogu postaviti temelj za bolje uslove života i rada novinara u Srpskoj.


“Obnova rada UNRS je bila neophodnost, zbog specifičnih medijskih i političkih uslova, odnosno zaštite i unapređenja položaja novinara Republike Srpske koji u njima žive i rade. U najkraćem – smatramo da ako postoji Republika Srpska, da mora postojati i Udruženje novinara Republike Srpske”, saopšteno je iz UNRS.

Comentários


bottom of page