top of page

Danas pretežno sunčano, temperatura i do 17 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine, uz temperaturu vazduha i do 17 stepeni Celzijusovih.Duvaće slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na jugu i sjeveru i do 17, a u višim predjelima i na planinama od dva stepena.


U većini krajeva jutros je pretežno vedro, osim po kotlinama i uz riječne tokove gdje ima magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Sokolac je jutros u 7.00 časova bio najhladniji, izmjereno je minus devet stepeni.


Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Kalinovik minus osam, Nevesinje i Drvar minus pet, Prijedor i Bjelašnica minus tri, Bileća, Gacko, Drinić, Novi Grad, Ribnik, Zenica i Srebrenica minus dva, Banjaluka, Bijeljina, Višegrad, Rudo i Tuzla minus jedan, Doboj i Mrkonjić Grad nula, Sarajevo jedan, Zvornik dva, Trebinje tri, a Mrakovica i Neum šest stepeni Celzijusovih.


Snijega najviše ima na Čemernu 40 i na Han Pijesku 39 centimetara, zatim u Kalinoviku 30 i na Sokocu 13, dok u Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Rudom, Višegradu i Srebrenici ima oko tri centimetra.

bottom of page