top of page

Danas oblačno: Moguć porast snježnog pokrivača

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje će u nižim krajevima padati kiša, a u višim snijeg, pa će doći i do povećanja snježnog pokrivača.Tokom prijepodneva preovladavaće oblačno sa padavinama, na jugu i krajnjem sjeveru duž rijeke Save padaće kiša koja će se ponegdje lediti pri tlu, a u ostalim predjelima snijeg.


Jači snijeg uz porast snježnog pokrivača očekuje se u višim predjelima na zapadu i na planinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Od sredine dana padavine slabe, biće pretežno suvo i oblačno vrijeme uz padavine još ponegdje.


Na sjeveroistoku očekuje se nešto toplije uz povremenu kišu i topljenje snijega. Uveče i u noći biće oblačno uz slab snijeg, a na sjeveru kiša.


Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u Hercegovini jugoistočni.


Maksimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu i sjeveroistoku do devet, u višim predjelima od minus jedan stepen Celtijusov.


Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini kišom.


Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Kneževo, Drvar i Mrakovica minus dva, Mrkonjić Grad i Šipovo minus jedan, Prijedor, Sokolac, Han Pijesak, Kalinovik, Novi Grad, Čemerno, Bihać, Bugojno i Ribnik nula stepeni.


U Banjaluci, Doboju, Rudom, Sanskom Mostu, Tuzli i Srebrenici jutros je izmjeren jedan stepen, u Zvorniku i Gacku dva, Bijeljini, Višegradu i Srpcu tri, Bileći četiri, Trebinju i Mostaru pet, te Neumu 10 stepeni Celzijusovih.


U protekla 24 časa u Trebinju je palo najviše kiše – 37 litara po metru kvadratnom, u Bileći 33, na Mrakovici 15, u Prijedoru 11, u Zvorniku 10, u Banjaluci, Šipovu i Novom Gradu po osam, u Gacku i Ribniku po sedam, u Srpcu šest, Mrkonjić Gradu, Kneževu i na Čemernu po pet, u Kalinoviku četiri, a u Doboju tri litra kiše.


Najviše snijega ima na Čemernu gdje je jutros izmjereno 48 centimetara, u Kalinoviku i Mrakovici je bilo po 40, u Kneževu 25, u Gacku 23, na Sokocu i u Šipovu po 20, na Han Pijesku 18, u Ribniku 16, u Mrkonjić Gradu 13, u Novom Gradu 12, u Prijedoru osam, u Banjaluci sedam, u Srebrenici šest, u Srpcu tri, a u Doboju i Rudom po dva centimetra snijega.

コメント


bottom of page