Danas o velikom prilivu oboljelih pacijenata

Na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane u Banjaluci hospitalizovana su 42 kritično životno ugrožena pacijenta, što u ovom talasu predstavlja najveći broj kritično oboljelih, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC Republike Srpske.Tokom protekla 24 časa u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovano je sedam pacijenata mlađe i srednje životne dobi i svi su nevakcinisani, saopšteno je iz UKC-a.


LJekari Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane i načelnik Urgentnog centra obratiće se danas u podne javnosti kako bi predočili poražavajuće podatke o malom broju vakcinisanih pacijenata koji sa teškim oblicima kovida 19 završavaju na respiratorima.


U saopštenju je navedeno da je povećan priliv pacijenata u Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti UKC Republike Srpske, gdje je od početka novembra pregledano više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje.


Iz UKC navode da će predstavnike medija sačekati saradnici za informisanje u 11.55 časova ispred Centralnog medicinskog bloka, ulaz od heliodroma.