top of page

Dan otvorenih vrata u NSRS; Najveća posjeta studenata Pravnog fakulteta do sada

Više od stotinu studenata Pravnog fakulteta u Banjaluci posjetilo je Narodnu skupštinu Republike Srpske u okviru Dana otvorenih vrata, gdje su imali priliku da čuju predavanje o nadležnostima skupštine.Domaćin studentima bio je potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić.


Saradnja Pravnog fakulteta i Narodne skupštine Republike Srpske od velikog je značaja za studente jer se na taj način upoznajemo sa radom najvišeg zakonodavnog tijela jedne države, poručili su studenti tokom posjete ovoj instituciji, te dodali da im je posebno drago što je ta posjeta organizovana u vrijeme zanimljive pravno-političke situacije.


- Imamo priliku da iz prve ruke saznamo kako se Republika Srpska nosi sa udarima koji se svakodnevno dešavaju, te da mi kao studenti Pravnog fakulteta imamo naročitu priliku da vidimo kako može da izgleda naša budućnost, ako se odlučimo da krenemo putem najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj - rekao je student Pravnog fakulteta Dejan Srdić.


Narodna skupština Republike Srpske njeguje dugogodišnju saradnju sa svim fakultetima na oba javna Univerziteta u Srpskoj, a do sada je organizovano više od dvadeset studentskih posjeta parlamentu Republike Srpske.- Radi se o najvećoj posjeti do sada, preko 100 studenata došlo je u posjetu Narodnoj skupštini gdje će se obratiti potpredsjednik Denis Šulić i održati jedan kratki čas o nadležnostima Narodne skupštine kao i o samom Ustavu Republike Srpske - kaže predsjednik Studentskog savzea Pravnog fakulteta Rastko Vučić.


Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić, istakao je da je uvijek nastojao da afirmiše "Dane otvorenih vrata" i nada se da će Narodna skupština i u budućnosti biti na raspolaganju studentima.


- Nadam se da ćemo i u novom sazivu i novom mandatu Narodne skupštine njegovati ovu tradiciju Otvorenih vrata, ali i slušati naše drugare i prijatelje koji su studenti različitih fakulteta, kao i njihove potrebe - istakao je Šulić.

Comments


bottom of page