top of page

Dan fudbala Republike Srpske: Dodik uručio zlatnu medalju Piksiju (VIDEO)

Jedanaesto izdanje tradicionalne manifestacije „Dan fudbala Republike Srpske“ održano je danas u Banskom dvoru. Na manifestaciji su izabrani najbolji u kategorijama najuspješniji fudbaler, najperspektivniji igrač, najbolji trener, sudija, fudbalski radnik i drugi.


Mnogim poznatim imenima srpskog i jugoslovenskog fudbala uručena je Zlatna povelja „Miljan Miljanić“, ali nikada niko nije dobio takav aplauz Banjalučana kao Dragan Stojković Piksi.


Nagradu Piksiju uručio je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik.


"Veliko mi je zadovoljstvo što se nalazim u ovako lepom dvoru i u društvu prijatelja koje nisam video mnogo godina. To prijateljstvo je toliko jako da ne može nikada da se zaboravi. Koristim priliku da Fudbalskom savezu Republike Srpske čestitam 30 godina postojanja i uspešnog rada. Sada znate kako treba i u narednih 30 godina će vam biti još lakše. Ova nagrada koju ste mi dodelili nosi ime čoveka koji je meni izuzetno drag. Miljana Čiču Miljanića sam oduvek doživljavao kao drugog oca. Emocija koju danas osećam ne može rečima da se opiše. Republici Srpskoj i svim ljudima koji vole fudbal, želim da se zahvalim na velikoj podršci koju smo svi u reprezentaciji Srbije osetili tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Trudićemo se da vas tamo ne razočaramo i da vas novim pobedama učinimo još ponosnijim nego što ste sada", rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.


Dodik je u obraćanju dao obećanje da će Republika Srpska kroz naredne tri godine da dobije Nacionalni stadion koji će da se nalazi u Banjaluci.


"Za početak za nacionalni stadion biće izdvojeno 100 miliona konvertibilnih maraka. Ovo je poruka fudbalerima da treniraju i da ne odustaju, a Republika Srpska će da stvara uslove. Vjerujem da neće biti problema da se pronađe lokacija, te da se dobije građevinska dozvola", rekao je Dodik

Manifestaciji su prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, predsjednik GrO Banjaluka Vlado Đajić i mnogi drugi koji su svojim prisustvom podržali razvoj sporta u našem gradu i Republici Srpskoj.
Manifestaciju je organizovao Fudbalski savez Republike Srpske.


bottom of page