top of page

Dan žalosti u Prijedoru zbog pogibije oca i kćerke u padu aviona

U Prijedoru će biti proglašen dan žalosti na dan sahrane predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske LJubiše Aramande i njegove kćerke Andree koji su stradali u padu sportskog aviona nedaleko od prijedorskog aerodroma.Odluku o tome donio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je uputio telegram saučešća porodici Aramanda, ističući da je njihova tragična sudbina u vrijeme pripreme novogodišnjih proslava nešto što će Prijedor dugo pamtiti.


"Ovo je velika tragedija koja je pogodila naš grad koji je zauvijek ostao bez svog sugrađanina zaljubljenika u nebeske visine i neustrašivog sportiste, pilota i instruktora letenja, planinara i čovjeka koje su krasile najvrednije ljudske osobine. Tragedija je prekinula i mladalačke snove njegove kćerke Andree", naveo je Javor.


Gradonačelnik Prijedora je odmah nakon što je stigla vijest o tragičnom padu aviona, u kojem su živote izgubili LJubiša i Andrea Aramanda, sa saradnicima izašao na lice mjesta.


"Kada budu završene sve istražne radnje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do pogibije LJubiše i Andree Aramande i kada bude poznat dan njihove sahrane, gradonačelnik Prijedora će taj dan proglasiti danom žalosti u ovom Prijedoru", objavljeno je na sajtu grada.


Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske LJubiša Aramanda (47) i njegova kćerka stradali su juče u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Comments


bottom of page