top of page

Dan žalosti i u Republici Srpskoj

U Republici Srpskoj je Dan žalosti u znak solidarnosti sa porodicama stradalih u tragičnom događaju u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".Prema zaključku Vlade Srpske zastave na republičkim institucijama spuštene su na pola koplja, sve manifestacije kulture otkazane, a sportske prilagođene datom trenutku.


Savjet ministara donio je odluku da danas u BiH bude Dan žalosti zbog tragične pogibije osmoro učenika i radnika u osnovnoj školi u Beogradu.


Zastave na institucijama će biti spuštene na pola koplja, televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas potrebno je prilagoditi Danu žalosti, saopšteno je iz Savjeta ministara nakon vanredne telefonske sjednice.


U Ambasadi Srbije u Sarajevu i u Generalnom konzulatu u Banjaluci i konzularnoj kancelariji u Trebinju danas će biti otvorene knjige žalosti.


Sinoć su građani Banjaluke paljenjem svijeća na Tgu Krajine odali počast stradalim.


Podsjećamo, u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro djece i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila K.K. koji je počinio taj zločin.

Σχόλια


bottom of page