Dalibor Pavlović podnio ostavku

Obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednіka SNSD-a Milorada Dodika. Ovom rečenicom Dalibor Pavlović oprostio se od funkcije gradonačelnika Prijedora nakon što je Dodik poručio da, do danas u podne, očekuje njegovu ostavku. Skandalozne fotografije i vajber prepiske koje kompromituju Pavlovića danima su objavljivane a on je, u saopštenju, za sve optužio opoziciju. I izvinio se.


,,Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam. Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške, obećavam da ću i, nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate, spreman da pomognem svima. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, istrajaću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je nanesena", kažu u Gradskoj upravi.


Šteta je nanesena i stranci. Lider SNSD-a kaže da je za njega sve to moralno neprihvatljivo i politički neodrživo.

,,To je za nas, politički gledano, u Prijedoru u kome smo 15 godina pokušavali da dođemo na vlast, i konačno kad smo to uradili, sada novi izazov. Ali vjerujem da mi u Prijedoru ponovo možemo da dođemo do gradonačelnika i da to uradimo. Na kraju krajeva, dobili ne dobili gradonačelnika ubuduće, ovo što je on uradio je neprihvatljivo za mene lično i partiju koju vodim", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Posljednji, ispostaviće se, intervju kao gradonačelnik dao je prekjuče Televiziji Prijedor. Dotakao se i skandala.

I Prijedorčani su imali šta da kažu.

,,Nek bude kako većina kaže. Žao mi ga je mlad momak tek počeo da radi i da ostvari nešto, mislim da je sve namješteno, jer iz divne je porodice. Ja ipak vjerujem u gradonačelnika. Stvar je jesu li to istinite stvari, ako jesu onda je to dobar potez. Nama ko god bude ovdje, isto je. Tek sam jutros vidio jednu sliku, nisam još formirao mišljenje", kažu Prijedorčani.

Pavlovićeve dužnosti sada bi trebalo da preuzme Žarko Kovačević, njegov zamjenik. Biće prvi čovjek grada do izbora koje bi CIK trebalo da raspiše, po zakonu za najviše 90 dana ali ne prije 30.