top of page

Dalibor Mandić navodno uhodio neke koleginice, nikad nije prijavljen policiji

Daliboru Mandiću (36), osumnjičenom za ubistvo radnog kolege Banjalučanina Ariela Bogdanovića (28), banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.


foto: BL portal


Mandić se neobično i čudno ponašao, zbog čega su ga se plašile ženske osobe s kojima je radio u jednoj IT kompaniji, a navodno je neke od njih uznemiravao i uhodio, piše banjaluka.com.


Dobro obaviješten izvor “Nezavisnih novina” rekao je da su ga se zbog njegovog čudnog i navalentnog ponašanja najviše plašile djevojke, koje su se trudile da komunikaciju s njim svedu na radne obaveze.


“Navodno je svim radnim kolegama, s kojima zbog svog čudnog ponašanja i nije bio u prijateljskim odnosima, znao adrese. Ostaje nejasno da li je ciljano ubio Bogdanovića ili mu je on s posla ‘naišao prvi’ i da je žrtva mogao biti i neko drugi od kolega”, rekao je naš izvor.


Međutim, Mandića nikada zvanično nisu prijavljivali policiji za uhođenje ili uznemiravanje, što nam je potvrđeno u Policijskoj upravi Banjaluka.


Prilikom ispitivanja Mandić je priznao zločin i pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva.


Za Mandića će najvjerovatnije biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje.


Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.Napadač mu je prvo zario nož u predjelu leđa, odnosno ramena, a potom ga usmrtio sa osam uboda nožem.


Za teško ubistvo terete Mandića, koji je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.Sumnja se da je nož bačen u Vrbas, nakon, po svemu sudeći, isplaniranog zločina.Prema nekim informacijama iz istrage, napadač je već bio pripremio odjeću u koju će se presvući pa je nakon zločina skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner, a policija je pronašla njegovu jaknu.Inače, na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da ubica nosi crvenu jaknu.Konbne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini “Delte”, gdje ga je povrijedio.


Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu, gdje je pretrčao tranzit, ali ga je napadač stigao i nakon što je pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta, a potom lagano otrčao.Zločin su snimile kamere, a snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.Policiji je radnik pumpe ispred koje se desilo ubistvo prijavio da je ispred mladić koji ne daje znakove života.Policija je ubrzo opkolila grad i počela opsežnu potragu za ubicom te su brojne policijske ekipe doslovno pretraživale svaki pedalj terena nedaleko od mjesta ubistva, a istovremeno su njihove kolege radile na terenu.


Traženi su dokazi, svjedoci, pregledani su video-snimci sa kamera.Na više lokacija patrole su provjeravale svakog prolaznika, zaustavljana su i vozila, a sve to u potrazi za osumnjičenim, koji je ekspresno uhapšen nekoliko časova nakon zločina, i to u kući u kojoj je podstanar u banjalučkom naselju Starčevica.


Osumnjičenog su u subotu istražioci vodili do mjesta stanovanja kako bi izvršili pretres te je kasnije upućen u Tužilaštvo, uz jake mjere bezbjednosti.Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je službenike Policijske uprave Banjaluka, koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.


Banjalučane je veoma uznemirio ovaj svirepi zločin.Za ubijenog mladića navode da je bio primjeran i da nikad nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.


Izvor: banjaluka.com

Comments


bottom of page