top of page

Da li su sredstva EBRD-a za izgradnju vodovoda u Donjim Kolima preusmjerena na koncert?!

Grad Banjaluka organizuje i razbacuje se novcem za dvosatni nastup grupe Bijelo dugme, a ne rješava problem vodosnabdijevanja u Donjim Kolima. Nakon silnih obećanja da će dobiti vodovodnu mrežu u avgustu, čime će biti omogućeno uredno vodosnabdijevanje domaćinstava u ovom dijelu našeg grada, mještani Donjih Kola danas tvrde da projekti nisu ni započeti. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević mještanima Donjih Kola prilikom posjete odnijeli su samo pusta obećanja."Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Donjim Kolima počeće u avgustu i biće okončana muka i agonija naših sugrađana", rekao je tada Stanivuković dodavši da su dobijena bespovratna sredstva od EBRD-a i da je raspisan tender da se radi vodovod na ovom području.


Sada kada su procedure završene, građani se pitaju zbog čega radovi ne počinju. Predsjednik Mjesne zajednice Donja Kola Srđan Ćutković za naš portal tvrdi da nadležni još uvijek što se vode tiče nisu započeli ništa.


Nedavno je gradonačelnik Draško Stanivuković u Donja Kola poslao svog saradnika Nebojšu Drinića da porazgovara sa mještanima, odnosno samo sa simpatizerima PDP-a. Ćutković ističe da se Drinić nije obratio Mjesnoj zajednici.


"On samo gleda ko je PDP i gura po svome umjesto da pomogne svim ljudima u našoj zajednici”, rekao je predsjednik MZ Donja Kola Srđan Ćutković.


Zbog čega je Drinić dolazio i zašto projekat još uvijek nije ugledao svjetlost dana, mještanima i dalje nije jasno. Stanivuković je nastavio po starom. Ponovo se ispostavilo da je dijelio samo lažna obećanja i pustu nadu mještanima da će uskoro dobiti uredno vodosnabdijevanje.


Podsjećamo, za područje MZ Kola planirana je izgradnja rezervoara u sklopu projekta VODA 3 čime bi se trajno riješio problem vodosnabdijevanja.


bottom of page