Da li Jelena Trivić u oktobru osvaja predsjedničku fotelju?

Jelena Trivić poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske za sebe kaže da je skromna osoba. Ponosna je majka dva sina, ali to ne smatra svojim uspjehom već darom od Boga. Vaspitana na jedan konzervativan način kolače ne zna da pravi, ali meso i krompir na razne načine itekako zna. Za to joj, kako kaže, recepti i ne trebaju. Na ljetovanje odlazi samo u Herceg Novi, a kupanje više voli u rijeci nego u moru.Ove izborne godine Jelena Trivić je glavni adut PDP-a. Potpredsjednica PDP- a i narodni poslanik kandidovana je za predsjednika Srpske. Iako smatra da će do sada dobiti najveću podršku u narodu, podrška se istopila onog momenta kada je za isti sto sjela sa njemačkim diplomatom Kristijanom Šmitom.


„Ono što nije uradila ni Rusija ni Kina, jeste PDP. Dajući mu legitimitet Trivićeva je pogazila institucionalne odluke zarad jefitnih političkih poena“, saglasni su analitičari i vladajuća koalicija.


Podršku nema ni u svojoj mjesnoj zajednici, a to su potvrdili i izbori za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci. Svjesna toga okrenula se Šmitu kako bi uz međunarodnu podršku došla do vlasti i fotelje. Tu namjeru i dodvoravanje strancima građani su odmah prepoznali i najoštrije osudili.


Da je opozicija u Republici Srpskoj izgubljena u vremenu i prostoru tvrdio je više puta srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Do sada, sem kritika aktuelne vlasti, ništa drugo pružili nisu.


Istrošena opozicija ulazi u izbornu trku sa Jelenom Trivić i SDS-ovim Mirkom Šarovićem. Pitanje je koliko će oni opoziciji donijeti dobre rezultate s obzirom na njhovu snagu, a ona je na izmaku. Šarović je na pragu političke penzije, a Trivićeva nema plan da se zadržava u politici. To je nedavno saopštila u opuštenom razgovoru za Jutarnji program BN televizije.