Da li će ove godine učenici u Banjoj Luci dobiti besplatne udžbenike?


Pompezno najavljivani projekat besplatnih udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole u Banjoj Luci brzo je naišao na probleme. Ove godine na mejlove u nekoliko banjalučkih škola došli su dopisi od strane Grada koji su iznenadili predstavnike škola.


Naime, „Grad razmatra mogućnost nabavke novih udžbenika“ dok će oni prošlogodišnji biti skladišteni u škole i neće se moći dati na korištenje novim generacijama jer je još neizvjesno da li će u do sada najvećem budžetu Banje Luke biti dovoljno novca.„Na osnovu navedenog, molimo vas da korištene udžbenike, koje možete potraživati od vaših učenika, skladištite u prostorijama škole, do daljnjeg, te da pomenute udžbenike ne dijelite narednoj generaciji dok ne budemo imali potvrđenu informaciju o nabavci novih udžbenika“, stoji u poruci.Da li je Grad ostao bez novca i koju će alternativu ovaj put pronaći gradonačelnik s obzirom da je u pitanju izborna godina, a njegova nagomilana obećanja su pred istekom roka?


Gradonačelnik Draško Stanivuković koji je pompezno najavljivao besplatne udžbenike za osnovce u Banjoj Luci, nije mogao za vrijeme trajanja školske godine pronaći rješenje i na vrijeme izdvojiti neophodna sredstva već je stvorio dodatni teret roditeljima koji će morati čekati na konačnu odluku Grada.