Dačić pozvao sve partije u Srpskoj na političko jedinstvo

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je sve političke partije u Republici Srpskoj na političko jedinstvo, jer se Srpska ne može odbraniti ako nema tog unutrašnjeg jedinstva.Dačić je pozvao sve funkcionere Srpske da uporno rade na miru i očuvanju Dejtonskog sporazuma, da budu čvrti u odbrani interesa Republike Srpske.


"Taj sporazum je napisan u kancelarijama velikih sila i sa formulacijama koje su oni pripremili, znači nije pripremano u Banjaluci ili u Beogradu, i gde je tačno navedeno da je BiH država ravnopravnih naroda i ravniopravnih entiteta", rekao je Dačić novinarima u Banjaluci nakon uručivanja odlikovanja povodom Dana Republike.


On je ponovio da je formiranje Republike Srpske događaj istorijskih razmjera za srpski narod u cjelini i da opstanak i razvoj Republike Srpske predstavlja vrhunski nacionalni i državni interes Srbije.


Dačić je rekao da nije razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u vezi sa najnovijim sakcijama SAD, ali je istakao da Srbija ne podržava politiku sankcija ni prema kome.


"Nismo imali bilateralni sastanak. Susreo sam se sa predsjednikom Republike Željkom Cvijanović i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem", dodao je Dačić.