top of page

Cvjetko pokazao humanost i plemenitost: Darovao bubreg Zorici i produžio joj život

Načelnik opštine Lopare Rado Savić upriličio je danas prijem za Cvjetka Ćirića iz Bogutova Sela kod Ugljevika koji je darovao bubreg Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara kojoj je, nakon dugogodišnje borbe sa bolešću, uspješno izvršena transplantacija u Turskoj.“Ćirić je pokazao veliku humanost na djelu jer Zorici donirao bubreg koji joj je olakšao i produžio život”, rekao je Savić novinarima.


On je Zorici Dokić, koja je predsjednik Humanitarnog udruženja “Žene Milinog Sela”, poželio normalan i funkcionalan život i da se nastavi baviti humanitarnim radom.


“Cvjetko Ćirić je nesebično donirao bubreg i to govori o njegovoj humanosti i plemenitosti. On je demobilisani borac Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalid i zaslužuje svaku podršku ovog društva”, istakao je Savić.


On je rekao da je razgovarao sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem o tome da opštine Lopare i Ugljevik pomognu izgradnju porodične kuće za Ćirića koji živi u teškim uslovima, kao i u vezi sa njegovim trajnim zaposlenjem.


Zorica kaže da je posljednjih pet godina imala hroničnu upalu bubrega te joj je bila neophodna dijaliza ili transplantacija.


“Tražila sam donora i u razgovoru na slavi u Tobutu (kod Lopara), gdje je bio okupljen veći broj ljudi rekla šta mi je potrebno, a Cvjetko se samo okrenuo i rekao da će mi on donirati bubreg”, navela je Dokićeva.


Ona kaže da je bila veoma iznenađena onim što je čula, pošto Ćirća skoro da nije ni poznavala i nije vjerovala da će se to desiti.


Dokićeva je istakla da je sve ostalo išlo “kao naručeno”, te da je 9. decembra prošle godine u prestižnoj turskoj klinici “Medipol” uspješno izvršena transplantacija i sve se odigralo za dva-tri mjeseca.


Ona je izrazila veliko zadovoljstvo zbog svega što se izdešavalo – uspješne transplantacije, te odnosa medicinskog osoblja i ljekara od Banjaluke do Istanbula, a Cvjetka Ćirića, koji se uspješno oporavio, sada smatra svojim bratom.


Ćirić je rekao da mu je zdravstveno stanje nakon operacije izuzetno dobro i da se osjeća kao da se ništa nije desilo.


On je zahvalio za izuzetno dobar tretman u klinici “Medipol” u kojoj je zajedno sa Zoricom prihvaćen kao kod najrođenijih.


Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić koji je rekao da će, na prijedlog načelnika, Cvjetku Ćiriću biti dodijeljena Medalja Svetog Đorđa za slavu i Dan opštine Lopare – Đurđevdan.

Comments


bottom of page