top of page

Cvijanovićeva se družila sa penzionerima: Najstarija populacija će uvijek biti među prioritetima

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da su penzioneri bili i da će ostati među visokim prioritetima politika republičkih institucija.



Cvijanović, koja je danas na jezeru na Manjači kod Banjaluke prisustvovala druženju penzionera banjalučkog udruženja, rekla je da je ponosna na vezu koju institucije imaju sa udruženjima penzionera.



– Uspjevali smo proteklih godina korak po korak da poboljšamo njihovu materijalnu situaciju, ali isto tako i da prepoznamo mnoge druge njihove potrebe i mislim da je dobra stvar što su penzioneri uvijek imali jakog sagovornika u Vladi Srpske – rekla je Cvijanovićeva novinarima.


Ona je navela i da činjenica da se na današnjem druženju okupilo više od 700 penzionera govori da je ovo velika gradska organizacija.


– Moramo štiti našu najstariju populaciju, a jednako tako voditi računa i onima koji se tek rađaju – rekla je Cvijanović.


Ona je dodala i da je ponosna na ono što radi Republika Srpska, koja je društvo i onih najmlađih i onih srednjih godina, ali i najstarijih i da ima razumijevanja za sve njihove potrebe.


– Drago mi je što sam dok sam bila premijer sa članovima Vlade napravila veliki potez, kojim je isplata penzija prebačena na trezorski sistem, što je garantovalo da penzioneri neće čekati ni dana na penziju i da će tačno znati kada će biti isplata – rekla je Cvijanović.


Predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka Zoran Uletilović je zahvalio predsjednici Republike Srpske na izdvojenom vremenu za druženje sa penzionerima, kao i podršci u poboljšanju njihovog ekonomskog statusa.


On je istakao značaj ovakvih okupljanja, naročito za najstariju populaciju, koja je za vrijeme pandemije virusa korona morala biti izolovana.


Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da najstarija populacija treba da ima posebno mjesto u društvu, te da imaju njegovu podršku u svakom smislu.




– Svake godine kada je Dan borbe protiv moždanog udara radimo besplatne preglede krvnih sudova glave i vrata za penzionere i u dogovoru sa svojim kolegama ove godine ćemo pregledati 3.000 penzionera besplatno radi prevencije od ove bolesti – rekao je Đajić.


On je naveo da je ogorčen jer gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponižava najstariju populaciju.


– Nadam se da će ipak pokazati poštovanje prema našim penzionerima i isplatiti im po 100 KM, što mu je i obaveza jer je Skupština grada donijela tu odluku, jer našim penzionerima je svaka marka dobro došla, s obzirom da dolazi jesen i zima – rekao je Đajić.

bottom of page