top of page

Cvijanovićeva uputila čestitke povodom Međunarodnog dana žena

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, ističući da su žene čvrsti stubovi društva i temelji porodica.Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, praznika koji slavi borbu za prava i jednakost žena, društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, njihovu neizmjernu snagu i jedinstvene sposobnosti, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.


Ona je dodala da je raduje činjenica da žene u ovom društvu, kao čvrsti stubovi i temelji svojih porodica, te pokretači mnogih društvenih procesa, obavljaju brojne značajne i odgovorne funkcije i kao takve predstavljaju veliki potencijal za razvoj u svim sferama.


– Ostaje trajna obaveza i odgovornost društva u cjelini da nastavi borbu za pravednije, humanije i slobodnije društvo, u kojem će žene dostići rodnu ravnopravnost u pravom smislu te riječi – navodi se u čestitki Cvijanovićeve.


Širom svijeta sutra se obilježava Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Comments


bottom of page