Cvijanovićeva prisustvuje uručenju ključeva sanitetskih vozila

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Banjaluci svečanom uručenju ključeva sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.Cvijanovićeva će u 13.00 časova prisustvovati svečanom uručenju ključeva na parkingu Administrativnog centra Vlade Srpske, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike.


Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske organizuje uručenje ključeva 15 savremeno opremljenih sanitetskih vozila, ukupne vrijednosti 1.601.955 KM, rukovodiocima 15 zdravstvenih ustanova.


Nova sanitetska vozila, koje je nabavila Vlada Srpske, obezbijeđena su za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, Bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini, te za domove zdravlja u Banjaluci, Berkovićima, Bratuncu, Vlasenici, Derventi i Istočnom Sarajevu.


Vozila su obezbijeđena i za Specijalnu bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" u Kozarskoj Dubici, Bolnicu "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, te za domove zdravlja u Milićima, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Prijedoru i na Sokocu, saopšteno je ranije iz Ministarstva.