top of page

Cvijanovićeva obišla dječije igralište i crkvu u naselju Česma


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je u banjalučkom naselju Česma otvoreno dječije igralište u porti Crkve Svetog apostola Luke, dodajući da će kabinet predsjednika već naredne sedmice obezbijediti sredstva za dodatno uređenje igrališta."Za naše mještane ovdje mislim da je ovo velika stvar i oni su tražili da se obezbijedi jedno ovakvo igralište gdje mogu svoju djecu na bezbjedan način ostaviti a nema ništa bezbjednije nego ovdje u crkvenom dvorištu", istakla je Cvijanovićeva novinarima.


Ona je dodala da je u mjesnoj zajednici Česma potrebno još mnogo toga uraditi i apelovala da gradske vlasti Banjaluke konačno počnu izvršavati ono što su obećavali da će uraditi u tom gradu.


"Zahvalnost republičkim institucijama koje vode računa upravo o potrebama svih mjesnih zajednica širom Republike Srpske u okviru naših gradova i opština. Vjerujem da ćemo u narednom periodu doći u ovaj dio grada koji će izgledati mnogo drugačije, s obzirom i na most i na planove koje imamo u vezi sa asfaltiranjem ulica, odnosno onim što je neophodno uraditi", rekla je Cvijanovićeva.


Ona je dodala da je novootvoreno dječije igralište u Česmi rezultat zajedničke brige o djeci Republičkih institucija, crkve i donatora.


Paroh naselja Česma protojerej Budimir Biličić izrazio je radost što će se djeca ovog naselja igrati upravo na igralištu pored Crkve Svetog apostola Luke.


On je rekao da je prvi put da je ovu crkvu posjetio predsjednik Republike.


"Predsjednici sam poručio citatom iz Svetoga pisma `dok ja spavam srce je moje budno`, i molim našu predsjednicu, ako mi nekada malo i zaspimo, u interesu Republike Srpske, da njeno srce ne zaspi. Na njoj je najveća odgovornost. Mi imamo pravo i malo da se umorimo i zaspimo, ali oni koji su na odgovornim mjestima trebali bi da budu budni u interesu Republike Srpske i svih nas", istakao je Biličić.


Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da su novim igralištem djeca u ovom banjalučkom naselju dobila odlične uslove za igru, ali da i dalje ostaje problem glavne saobraćajnice.


"Gradska administracija je obećavala da će to biti riješeno, ali je stanje katastrofalno. U narednoj godini pokušaćemo da, bez obzira na gradsku administraciju i njihovo odsustvo želje da se ovaj problem riješi, obezbijedimo finansijska sredstva da konačno ova saobraćajnica dobije izgled kakav treba", rekao je Ilić.


On je uvjeren da će za to imati podršku republičkog nivoa vlasti, kao što imaju za izgradnju mosta u Česmi, za šta su finansijska sredstva obezbijedile vlade Srpske i Srbije.


Član Savjeta mjesne zajednice Česma Srđan Krejić kaže da je dječije igralište bilo veoma potrebno ovom banjalučkom naselju.


"Sada će se djeca moći igrati na sigurnom i od saobraćaja zaštićenom mjestu", dodao je Krejić.


On je zahvalio donatoru, banjalučkoj eparhiji, ali i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za podršku u razvoju ovog naselja.

bottom of page