top of page

Cvijanović: Zašto se Crnadak plaši javnog prebrojavanja bilo kojih glasova?


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da se potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak očigledno plaši da novo prebrojavanje glasačkih listića bude transparentnoi pred TV kamerama.


Ona je upitala zašto se Crnadak plaši javnog prebrojavanja bilo kojih glasova.


– Mene interesuje da li se vreće sa glasačkim listićima čuvaju pod video-nadzorom, pa da imamo mogućnost da provjerimo da li su već vršljali po njima. Takođe, interesuje nas i to da se bilo koje novo prebrojavanje vrši potpuno transparentno. Najbolje bi bilo da to bude pred tv kamerama, ali Crnadak se toga očito plaši – navela je Cvijanovićeva na Instagramu.


Ona je istakla da su na biračkim mjestima, osim stranačkih posmatrača, bili i inspektori SIPA, posmatrači OEBS-a, supervizori CIK-a i predstavnici Tužilaštva BiH, predstavnici američke i ostalih ambasada i onda, pored svega toga, „Crnadak i družina nastoje da diskredituju hiljade ljudi iz Republike Srpske koji su marljivo radili u biračkim odborima“.


– Ovim opozicija sa stranačkim članovima CIK-a vrijeđa i omalovažava i svoje članove, aktiviste, predstavnike koji su uključeni u rad biračkih odbora i u izborni proces – naglasila je Cvijanovićeva.


Izvor: Faktormagazin

bottom of page