top of page

Cvijanović: Vladu će činiti stručnjaci, biće i kadrovskih osvježenja

Vlast u Republici Srpskoj biće formirana na vrijeme, potvrdila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović u emisiji Otvoreno rečeno Radija Republike Srpske.Predsjednica Srpske je istakla da Republika Srpska svaki put do sada svoju vlast formira u najkraćem roku, za razliku od Federacije BiH.


Cvijanovićeva je dodala da će novi saziv Narodne skupštine biti konstituisana polovinom mjeseca, kako je ranije i najavljeno, ali i da će ubrzo biti sastavljena i nova Vlada Srpske. I ovaj put, dodaje, Vladu će činiti kompetentni stručnjaci za sve oblasti, od zdravstva do poljoprivrede.


- Biće kadrovskih osvježenja, Vlada će biti brzo formirana, dobiće veoma brzo prve obrise, naravno ne odmah u javnosti. Naravno da su teški izazovi pred novom Vladom. Oročenje je na dvije godine jer se stvari na globalnom planu dešavaju, tako da će vjerovatno biti neophodne i određene kadrovske izmjene - rekla je predsjednica Srpske.


Ona je istakla da teška vremena zahtijevaju poseban angažman, izrazivši uvjerenje da će nova Vlada Srpske biti uspješna kao i prethodne.

bottom of page