Cvijanović: Ulaganje u nauku i obrazovanje najsigurnija investicija u budućnost

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da ulaganje u nauku i obrazovanje predstavlja najsigurniju investiciju u budućnost Srpske, izrazivši istovremeno čvrstu opredijeljenost institucija za unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, studentskog standarda i položaja studenata.


Tokom današnjeg razgovora sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Cvijanovićeva je rekla da podržava svaku dobru inicijativu koja dođe od predstavnika studenata i pozdravila organizovanje trodnevne konferencije koja će, kako je najavljeno, okupiti 500 studenata javnih univerziteta u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.


Predstavnici studenata pozvali su predsjednicu Republike za učešće na studentskoj konferenciji pod nazivom "Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu".


Na sastanku je razgovarano o planovima, aktivnostima i prioritetima studentskih organizacija u narednom periodu, kao i aktuelnim pitanjima iz domena visokog obrazovanja, upisne politike, studentskih prava i standarda.