Cvijanović u Vašingtonu: Srpska nije prepreka reformi izbornog zakonodavstva

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa senatorom i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju Rodžerom Vikerom.


Tokom sastanka, na kojem je razgovarano o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu, istaknuta je uspješna i kontinuirana saradnja nadležnih institucija Republike Srpske sa Sjedinjenim Američkim Državama u pogledu borbe protiv terorizma i ekstremizma, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.


Na sastanku je bilo riječi o sprovođenju neophodnih reformskih procesa u BiH, sa akcentom na reformu izbornog zakonodavstva, u cilju obezbjeđivanja legitimnog predstavljanja svih konstitutivnih naroda.


Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je istakla da Republika Srpska nije prepreka reformi izbornog zakonodavstva, ukazavši na neophodnost postizanja dogovora između partnera u FBiH.


Predsjednica Srpske prethodno se sastala sa direktorkom za Balkan i Srednju Evropu u Savjetu za nacionalnu bezbjednost pri Bijeloj kući Robin Bruks.


Tokom sastanka, predsjednica Srpske izrazila je zabrinutost zbog podizanja tenzija i učestalih prijetnji sukobom koje dolaze od strane političkih aktera iz Sarajeva, istakavši da su institucije Srpske u potpunosti opredijeljene ka očuvanju mira i stabilnosti, političkom dijalogu, te dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i postojećih ustavnih rješenja, navedeno je u saopštenju.