Cvijanović: Turkovićeva prodaje maglu o nekoj boljoj budućnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da se slaže sa tezom, ko god da je zagovara, da se u BiH moraju praviti uslovi za normalan život budućih generacija, ali se ni malo ne slaže sa načinom rada Bisere Turković jer ona, slično svojim partijskim drugovima, zloupotrebljava sve ono što je zajedničko i institucionalno stavljajući ga u funkciju jednoetničkog.


Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Turkovićeve da joj je uputila pismo sa željom da se, kako je navela, radi na stvaranju boljih uslova za život, predsjednik Republike je rekla da u njene dobre namjere niti je vjerovala, niti može vjerovati, jer je uloga Turkovićeve bila i ostala problematična.


Ona je ocijenila da joj je teško vjerovati da bi bila drugačija i prihvatljivija sa aspekta pravljenja bolje budućnosti.


,,Ne možete zloupotrebljavati DKP mrežu i svoju poziciju ministra, a pričati da želite bolju budućnost za sve. Ne možete pisati pisma unaokolo i pisati laži o onima s kojima navodno želite živjeti i imati bolju budućnost. Ne možete ignorisati činjenicu da je po Ustavu za spoljnu politiku zaduženo Predsjedništvo BiH i uzurpirati ta ovlaštenja da biste plasirali po svijetu neku svoju partijsku politiku. Ne možete pri tome zaobilaziti ambasadore koji su Srbi a pričati da poštujete kobajagi suživot i da hoćete bolju budućnost'', pojasnila je Cvijanović.


I onda nam, konstatovala je predsjednica Srpske, takva Bisera Turković prodaje maglu o budućnosti, a uradila je sve u svojoj političkoj prošlosti i radi i sada u političkoj sadašnjosti, da uzurpira i šansu za bolju budućnost.