top of page

Cvijanović: Trajna obaveza jačanje Srpske i unapređenje prava boračkih kategorija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.


,,U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka. Za sve nas u Republici Srpskoj ovo je poseban dan kada se sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo naših najboljih sinova koji su položili svoje živote i dali dijelove tijela u odbrani svog naroda, ognjišta i prava na teško stečenu slobodu koju danas uživamo'', navela je Cvijanović u čestitki.


Ona je istakla da je Dužnost svih da njeguju kulturu sjećanja na sve borce i njihovu herojsku i nesebičnu žrtvu koju su podnijeli u odbrani Republike Srpske, ali i da se borimo za istinu o svim našim stradanjima.

,,Јačanje i očuvanje Republike Srpske trajna je obaveza institucija Republike, kao i unapređenje prava boračkih kategorija i svih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata'', navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

bottom of page