Cvijanović: Tradicionalno dobri odnosi Srpske i Rusije pravi primjer partnerstva

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je tokom prijema za delegaciju Tambovskog državnog univerziteta "G.R. Deržavin" iz Ruske Federacije naglasila da su tradicionalno dobri odnosi Republike Srpske i Rusije pravi primjer partnerstva i čvrst osnov za jačanje svih vidova saradnje, te istakla da je povezivanje univerziteta jedan od njenih važnih stubova.

Posjeta delegacije Tambovskog državnog univerziteta "G.R. Deržavin" Republici Srpskoj rezultat je saradnje sa Univerzitetom u Banjaluci, odnosno Fakultetom bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na prijemu, organizovanom u Palati Republike, prisustvovao je i dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić, a razgovarano je o obrazovnoj, naučnoj i kulturnoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije, ali i sveukupnim odnosima Srpske i Rusije.


U saopštenju se navodi da je, poželjevši dobrodošlicu gostima sa Tambovskog državnog univerziteta, Cvijanovićeva izrazila punu podršku saradnji dva univerziteta, te podsjetila na čvrste bratske veze dva naroda, koje se neprekidno unapređuju na različitim poljima.

Predstavnici Tambovskog univerziteta zahvalili su Cvijanovićevoj na srdačnom prijemu i konstruktivnom razgovoru, izrazivši uvjerenje da će dva univerziteta u narednom periodu ostvariti dobru i plodonosnu saradnju.


Podrška saradnji banjalučkog i tambovskog državnog univerziteta


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović podržala je saradnju Univerziteta u Banjaluci i Tambovskog državnog univerziteta "G.R. Deržavin" u skladu sa tradicionalno dobrim odnosima Srpske i Ruske Federacije.


Cvijanovićeva je danas upriličila prijem za delegaciju Tambovskog državnog univerziteta i istakla da je njihova posjeta rezultat saradnje sa Univerzitetom u Banjaluci, odnosno Fakultetom bezbjednosnih nauka.


,,Puna podrška saradnji dva univerziteta, u skladu sa tradicionalno dobrim odnosima Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i čvrstim bratskim vezama dva naroda koje se neprekidno unapređuju na različitim poljima", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".