Cvijanović: Referendum pokazao da Runićeva može da brani interes svog naroda

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da su rezultati referenduma za opoziv načelnika Drvara Dušice Runić pokazali da ona može da stane na čelo svoje lokalne zajednice i brani interese svog naroda.
"Drago mi je što su građani to prepoznali. U mnogim lokalnim zajednicama vidimo kretanje te vrste. Kad podvučete crtu, jasno je da je potrošeno mnogo novca, da je unesena dodatna nestabilnost u funkcionisanje lokalne zajednice, a da na kraju ishod bude isti", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je naglasila da je Runićeva prepoznata kao neko ko odgovorno vodi svoju opštinu i želi da doprinese povratnicima, koji su tamo suočeni sa velikim problemima, kakvi su nedostatak posla, ali i osnovne infrastrukture.


Načelnik opštine Drvar Dušica Runić proglasila je pobjedu na jučerašnjem referendumu na kojem se glasalo o njenom opozivu sa te funkcije.


Protiv njenog opoziva, prema preliminarnim podacima, glasalo je oko 56 odsto birača koji su izašli na referendum.


Inicijativu za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić pokrenulo je devet od ukupno 17 odbornika. Za opoziv Runićeve glasali su odbornici iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.