top of page

Cvijanović: Pustoš - slika i prilika vladavine SDS-a


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je lako provjeriti šta je iza koje vlasti ostalo, te da je svima poznato da je iza SDS-a i PDP-a ostajala pustoš.- Iza njihove vlasti ostajale su neisplaćene penzije i plate, oronule škole i vrtići, sela bez asfalta i vodovoda, gradovi bez studentskih domova i izgrađenih fakulteta, neisplaćeni i oni minimalni podsticaji za poljoprivredu, a o stanju javnih preduzeća za vrijeme njihovog stolovanja, ili nepovezanog staža radnicima, mizernim davanjima za boračku populaciju, da i ne govorim. To je slika i prilika vladavine SDS-a - podsjetila je Cvijanović.


Predsjednica Republike je upitala šta se može reći o velikom projektu izgradnje Srpskog Sarajeva i kako je završio taj i slični projekti.


- Neka kaže Šarović koja vlast je od Istočnog Sarajeva napravila ono što je taj grad danas. Da se njega pitalo ili od njega zavisilo, tamo danas ne bi bilo ničeg do pustog prostora. Za njega je lako, on bi živio u jednoj od svojih šest ili više nekretnina u Srbiji, ali šta bismo sa narodom da im mi to nismo obezbijedili - istakla je Cvijanović za Srnu odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Šarovićevu izjavu da jedino što on ne može a to je, kako kaže, da obmanjuje narod kao što to radi aktuelna vlast.


Ona je navela da razumije da Šarović ima političke ambicije i da mora obećavati kule i gradove jer se nekada učinjenim ne može pohvaliti.


- Ali, ostaje gorka činjenica da je upravo on, iz svoje sarajevske fotelje, ignorisao uporno stavove institucija Republike Srpske, prijeteći čak i u Narodnoj skupštini Republike Srpske da dok se on pita tamo u Sarajevu neće biti mjesta u određenim tijelima za one koji predstavljaju institucije Srpske - naglasila je Cvijanović.


Kad se sve to pogleda, rekla je predsjednik Srpske, onda Šarović i nema čime da se pohvali, a ni šta da obeća, a da to zvuči kredibilno.

bottom of page