top of page

Cvijanović: Posjeta Vašingtonu uspješna; Važna saradnja sa jevrejskom zajednicom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je, gostujući u emisiji Aktuelno, posjetu Vašingtonu jako uspješnom.

,,Razgovarali smo o stanju u BiH i regionu. Razgovarala sam sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, kao i sa predstavnicima civilnog sektora. Mi u Vašingtonu imamo sagovornike'', istakla je predsjednica Cvijanović.


Ona je naglasila da su ostvareni i kontakti sa poslovnom zajednicom.

,,Očekujemo uskoro i njihov dolazak u Republiku Srpsku i radićemo na tome'', navela je predsjednica Srpske.


Cvijanović je podsjetila i na razgovor sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.


,,Oko nekih stvari se slažemo, a oko nekih ne. Aposolutno se slažemo da je,,Otvoreni Balkan" dobra inicijativa, ali se ne slažemo oko pitanja visokog predstavnika u BiH. Ali, važno je da razgovaramo'', istakla je predsjednica Srpske.


Podsjetila je i na razgovore sa predstavnicima jevrejske zajednice u SAD, ističući da je sradnja sa ovom zajednicom važna.


,,Između nas postoji političko razumijevanje. Naša dva naroda imaju sličnu tešku istoriju i to predstavlja osnov za čvrsto prijateljstvo. Takođe, postoji zainteresovanost za investicije. Neke su već i realizovane'', navela je Cvijanović.


Predsjednica Srpske je istakla da je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imao paraleno važne sastanke u Izraelu.

bottom of page