Cvijanović: Podrška naučno-stručnom skupu "Studenti u susret nauci"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.
Predstavnci studenata upoznali su predsjednicu Srpske o dosadašnjim aktivnostima, planovima i prioritetima studentskih organizacija u narednom periodu i predstavili projekat izgradnje studentskog odmarališta na području grada Banjaluka.


Cvijanović je izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa studentskim organizacijama i njihovim projektnim aktivnostima, kao i brojnim sportskim, kulturnim i humanitarnim akcijama, te najavila podršku narednom naučno-stručnom skupu "Studenti u susret nauci" sa međunarodnim učešćem, navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom, predsjednica Srpske pozdravila je inicijativu studenata o osnivanju studentskog servisa koji bi imao ulogu posrednika između studenata i poslodavaca, i budućim akademcima omogućio sticanje radnih vještina i poslovnih veza.

Zajednički je ocijenjeno da su u posljednjem periodu, realizacijom različitih projekata i značajnim ulaganjima u infrastrukturu visokog obrazovanja, znatno poboljšani uslovi studentskog života i kvalitet znanja, navodi se u saopštenju.