Cvijanović: Orden je priznanje i svim građanima Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Beogradu da Orden Republike Srbije na lenti, koji joj je uručen povodom Dana državnosti Srbije, predstavlja priznanje ne samo njoj, nego i svim građanima Republike Srpske.,,Ponosna sam i zadovoljna zbog ovog visokog priznanja, ali i srećna zbog toga što znam da sa velikom ljubavlju građani Republike Srpske gledaju na Srbiju, na njene uspjehe i ovo priznanje doživljavaju kao svoje", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Palati Srbija, gdje joj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio ovo odličje.


Cvijanovićeva je istakla da rekla da Orden Republike Srbije na lenti doživljava i kao potvrdu čvrstih veza Srpske i Srbije.


,,Osim što to doživljavam kao nešto što je priznanje meni, doživljavam ga i kao veliku potvrdu svega onog što raduje i veseli građane Republike Srpske, a to je čvrsta veza i čvrsti odnosi sa Srbijom", navela je Cvijanovićeva.


Predsjednik Srpske je rekla da ovo priznanje dijeli sa svim građanima Srpske, svjesna svega onoga što je urađeno u prošlosti i zahvalna Srbiji za podršku i sve ono što je radila tokom svih ovih godina.


,,Zahvalnost predsjedniku Vučiću, koji je prepoznao sve ove zajedničke napore i na taj način se ponašao i prema Republici Srpskoj, vrlo brižno, plemenito i dosljedno, nastojeći da ukaže na to da su najčvršće veze te koje postoje između Srbije i Republike Srpske, i da na taj način moramo da djelujemo u budućnosti", istakla je ona.


Vučić je danas povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, uručio Orden Republike Srbije na lenti predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Srpske.


Orden je predsjedniku Srpske uručen na svečanosti u Palati Srbija u Beogradu, kojoj su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.