Cvijanović: opredjeljenje Srpske je mir i poštovanje vjerskih zajednica

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je glavno opredjeljenje Republike Srpske mir i da njeni zvaničnici žele da ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Crnoj Gori protekne mirno u skladu sa utvrđenim crkvenim pravilima, te da taj svečani čin bude praznik za sav vjerujući narod.


Cvijanovićeva je naglasila da svi ljudi treba da pokažu poštovanje prema tom svetom događaju koji treba da protekne u prazničnoj atmosferi.


Cvijanovićeva je izjavila novinarima u Tesliću da je danas održan sastanak najviših funkcionera Republike Srpske i predstavnika Srpske na najvišim pozicijama na nivou BiH s obzirom na to da dobijaju, nažalost, uznemirijuće informacija i poruka koje se odnose na ovaj lijep događaj kakav je ustoličenje mitropolit crnogorsko-primorskog Joanikija.


,,Suočeni smo sa raznim lošim porukama koje dobijamo sa mjesta koje bi trebalo da bude svečano i praznično, a koje zabrinjavaju. Suština današnjeg sastanka jeste naša poruka svim građanima da treba da promovišemo mir i da je Republika Srpska čvrsto uz mir i ono što on znači i što donosi. To podrazumijeva i da treba da se poštuje svaka vjerska zajednica i njeni uzvišeni događaji i ciljevi", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka koji je održan na njen poziv, a kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.


Izvor: Srna