Cvijanović: Obezbijediti što bolje uslove za rad studenata i profesora ETF-a

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci resursni centar za Srpsku kada je riječ o kadrovima koji se obrazuju u njemu i da će institucije Srpske uložiti napore da budu obezbijeđeni što bolji uslovi za rad ove visokoškolske ustanove.
Cvijanovićeva, koja je sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem i ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđanom Rajčevićem posjetila ovaj fakultet, navela je da je sa rukovodstvom ove visokoškolske ustanove razgovarala o načinima unapređenja uslova rada.

"Mladi koji završe ovaj fakultet imaju sigurne poslove, te smo razgovarali o tome na koji način unaprijediti uslove za rad, što podrazumijeva određena ulaganja od Vlade Srpske", rekla je Cvijanovićeva.


Ona je naglasila da je isto tako potrebno obezbijediti i neke dodatne stvari, kao što je nabavka laptopa za nastavni kadar, te im omogućiti da idu u korak sa vremenom, a za šta je potrebno izdvojiti između 70.000 i 80.000 KM.


Cvijanovićeva je rekla da će sa po 500 KM biti nagrađeni i najbolji studenti koji su ostvarili odlične uspjehe na ovogodišnjoj "Elektrijadi" u Bugarskoj, ali i prethodnih godina.


"Ostaje nam obaveza, koja podrazumijeva malo veći zahvat, da riješimo probleme kada je riječ o uslovima objekta Fakulteta, kao što je krov koji prokišnjava", navela je Cvijanovićeva.


Ona je napomenula i da kao obaveza Fakulteta ostaje da se pronađe način kako aktivirati centar koji će biti kadrovska baza za buduće vrijeme, ali i centar koji može da zarađuje novac, a to znači da nastavnike i studente drži vezano za određene projekte koji će biti realizovani ovdje.


Cvijanovićeva je izrazila podršku za studente i profesore na ovom fakultetu, te izrazila zadovoljstvo što imaju i dobru saradnju sa industrijom i određenim firmama i kompanijama.


"Mislim da će sljedeća godina biti godina novog početka za ovaj fakultet u finansijskom smislu, ali ćemo i ovo vrijeme koje imamo do kraja godine iskoristiti na najbolji mogući način", rekla je Cvijanovićeva.