top of page

Cvijanović: Nova podvala CIK-a - destabilizovati Srpsku

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović ukazala je na novu podvalu u režiji političke, nezakonite i nekredibilne Centralne izborne komisije (CIK) da proglasi rezultate za Federaciju BiH (FBiH), a ponovi izbore u Republici Srpskoj, nastojeći da tako destabilizuje i baci mrlju na Srpsku.
Cvijanovićeva je u objavi na Instagramu navela da se to se radi jer je kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Jelena Trivić ubjedljivo poražena u trci za predsjednika Republike.


"Dok članice CIK-a, u vrijeme dok se provodi postizborni proces, inače prepun devijacija i nezakonitosti, tumaraju po bijelom svijetu, CIK nastavlja sa svojim podvalama. Da je sve u dosluhu sa strancima i opozicijom, svojim izjavama potvrđuju i predstavnici PDP-a i SDS-a", navela je Cvijanovićeva na Instagramu".


Časopis "Argumenti" piše da je član CIK-a BiH Vanja Bjelica Prutina, prema izvorima iz ove komisije, posljednjih dana izvan granica BiH, dok je Irena Hadžiabdić, takođe članica CIK-a, prema saznanjima portala, u SAD-u.


"Postavlja se pitanje: Ko i u ime koga donosi odluke u CIK-u BiH i da li je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović jedini koji određuje u kom pravcu će se kretati kriza u BiH, koja je izazvana upravo odlukama CIK-a?", piše ovaj časopis za društveno-politička pitanja.

bottom of page