top of page

Cvijanović: Nema zahlađenja odnosa SNS-a i SNSD-a, čula sam se sa Vučićem

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da nema zahlađenja odnosa između Srpske napredne stranke (SNS) i SNSD-a i navela da se čula telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nakon izbora."Čuli smo se neki dan, to jutro, nezvanično naravno, jer još nemamo zvanične rezultate", rekla je Cvijanovićeva.


Ona je rekla i da joj nije jasno zbog čega je navodno zahlađenje odnosa između SNS-a i SNSD-a postalo glavna tema ovih izbora i da ne prati šta ljudi pišu na Tviter.


Upitana šta će izbori promijeniti u BiH, Cvijanovićeva je ukazala da promjene u BiH ne zavise samo od izbora.


"Ne znam šta će se promijeniti u okviru BiH zato što to ne zavisi samo od izbora, nego od toga koliko ste u stanju da mobilišete političku volju ili bilo šta u okviru BiH, i koliko su oni koji sa strane često mešetare po BiH u stanju da razumiju šta su realnosti i stvarni problemi BiH", navela je Cvijanovićeva.


Ona je poručila da želi da ode na poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH da bi doprinijela svemu od čega mogu imati korist i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci imajući na umu da je tamo u ime Republike Srpske i da prevashodno mora da vodi računa o zaštiti interesa Srpske.


"Ne mogu prihvatiti nešto što je suprotno Ustavu, ustavnoj poziciji, kapacitetu, statusu Republike Srpske i njenim interesima. Sve drugo što treba da daje jednake benefite svima, ja sam u stanju da o tome razgovaram, ali vodeći računa šta nam je Ustav dao", rekla je Cvijanovićeva za Euronews.


Ona je istakla da je otvorena za saradnju sa svima.


"Ja dajem priliku svakome da pokaže svoj maksimum. Ako vidim da to radiš namjerno, bezobrazno i protiv interesa Republike Srpske, i protiv onoga što pokušavam kolegijalno da kažem, onda ja imam svoj odgovor na to. Što bih ja gledala kako će oni (Željko Komšić i Denis Bećirović) mene tretirati, hajde da vidimo kako ću ja njih tretirati", rekla je Cvijanovićeva.


Ona je ukazala da su i Predsjedištvo BiH i mnoge druge institucije koje su pod uticajem bošnjačke politike do sada blokirali neke najvažnije i zajedničke projekte za Republiku Srpsku, među kojima i HE "Buk Bijela", koja bi mogla da zadovolji u potpunosti potrebe za strujom najmanje 100.000 domaćinstava.


Cvijanovićeva je istakla da su njen prioritet Republika Srpska i njeni interesi.


"Neću nikome nanijeti štetu, niti sam ikada nekome nanijela štetu. Nemam namjeru da tamo radim nešto što bi bilo na štetu ni Bošnjaka, niti Hrvata, ali neću dozvoliti ni da se radi nešto na štetu Republike Srpske i Srba. Imam mehanizme da to spriječim i koristiću ih, a taj mehanizam je Ustavom propisan", poručila je Cvijanovićeva.


bottom of page