top of page

Cvijanović: Nastup CIK-a krajnje neprofesionalan

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović kaže za ATV da je nastup CIK-a krajnje neprofesionalan i da je u čitavom izbornom procesu najnekredibilnija upravo Centralna izborna komisija."To je krajnje neprofesionalna priča i nastup na koji oni izlaze u javnost. Prvo su nam tri dana objašnjavali kako je nešto nezakonito, a onda nakon toga uzeli i uradili to nezakonito zato što su bili pod pritiskom opozicije i stranaca. Nakon toga predsjednik komisije izađe i kaže kako nedostaje birački materijal sa 61. biračkog mjesta, a nakon toga koleginica Prutina izađe da to malo olabavi pa kaže da je to ipak sa 20, a možda su samo pogrešno spakovali. Oni su neozbiljni ljudi", kaže Cvijanovićeva.


Ona poručuje da članovi CIK-a imaju veliki teret, a to su njihove političke veze sa svojim političkim bazama.


"Jedan član koji je bio i kandidat PDP-a normalno je da se i formalno iščlanio kada je postao član CIK-a. Ali je nastavio da održava te veze. Uzdam se u to da su birački odbori na terenu, dakle ljudi iz Republike Srpske, proveli stvari kako treba. Mi znamo da u redovima posmatrača imamo sve partije zastupljene. Uvijek se desi neka sitna stvar, tehnička greška, koja ne mijenja u suštini ono što je rezultat i kredibilitet izbornog procesa", kaže Cvijanovićeva i poručuje:


"Izborni proces je najozbiljnija stvar koju morate provesti u svojoj zemlji da bi pokazali da ste demokratsko društvo i da poštujete ono što su standardi demokratskog društva".

bottom of page