Cvijanović: Nastavak ulaganja u obrazovni sistem


Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su djeca temelj svega što će se u Republici Srpskoj raditi u budućnosti i da je važno da se ulaže u obrazovni sistem.Cvijanovićeva je navela da je dobro obrazovanje osnov svega i najavila inoviranje nastavnog programa, prilagođavanje modernim trendovima i nastavak ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u Srpskoj.


"Širom Republike Srpske je uloženo mnogo novca u rekonstrukciju školskih objekata, znajući koliko je važno da se pospješe uslovi za rad prosvjetara i boravak djece. U narednom periodu nastavićemo sa takvim aktivnostima i istovremeno predano raditi na inoviranju nastavnog procesa", izjavila je Cvijanovićeva novinarima nakon posjete Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Roćeviću kod Zvornika.


Cvijanovićeva je rekla da Vlada Srpske radi i na ruralnom razvoju, pomažući i nastojeći da selo ostane živo, da se ne prazni i da u njemu ostanu i škole.


"Mnogo toga je urađeno, a svi treba još mnogo da radimo na jačanju demografske osnove Republike Srpske, što podrazumijeva i jačanje privrede, bolje zapošljavanje i bolje plate. Taj integrisani pristup postoji u okviru Vlade Republike Srpske i posljednjih 15 godina tome se posvećuje velika pažnja“, istakla je Cvijanovićeva.


Ona je rekla da je ponosna što je svuda u Republici Srpskoj vidljiv razvoj.


Na pitanje novinara o situaciji u Lipnju kod Zvornika gdje se godinama problematizuje pitanje naziva jezika, Cvijanovićeva je odgovorila da je djeci mjesto u školama. "Nikakva politika, politikantstvo, ni postavljanje bilo kakvih zahtjeva nije razlog da djeca budu izvan škole", ocijenila je ona.