top of page

Cvijanović: Napad na djecu ostavlja bez riječi, sramotno i poražavajuće

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osudila je napad na roditelje i djecu iz Srbije, koja su učestvovala na međunarodnom turniru u Sarajevu i naglasila da očekuje od nadležnih organa u Federaciji BiH da identifikuju počinioce i sankcionišu ih u skladu sa zakonom.

Baklje, noževi, suzavac, organizovana grupa maskiranih napadača, a žrtve djeca i njihovi roditelji. Užasno bi bilo i da se ovakvo divljaštvo desilo među odraslima, a kad je riječ o napadu na djecu i to na dječijem sportskom turniru, onda to zaista ostavlja bez riječi - naglasila je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu.


Da se ova sramota i huliganstvo desilo negdje u Republici Srpskoj ili Srbiji, ukazala je Cvijanovićeva, do sad bi to bila naslovna vijest svjetskih medija.


- Bez ikakve zle namjere kažem da je poražavajuće i tragično da djeca skandiraju "Ubij Srbina!", i isto bi bilo tragično da se iz dječijih usta čuje i da treba ubiti Bošnjaka, Hrvata ili bilo koga drugog.


Ali, ako se službeno lice, dakle policajac, obraća onim riječima oštećenom, kako je to naveo jedan od roditelja djece iz Srbije, onda je i to pokazatelj opšteg stanja koje je poražavajuće - konstatovala je Cvijanovićeva.

Comments


bottom of page