Cvijanović najavila pomoć za izgradnju vrtića

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je tokom današnje posjete opštini Donji Žabar u Posavini pomoć u izgradnji vrtića i poručila da će Vlada i budžet predsjednika Srpske i dalje biti u funkciji razvoja lokalnih zajednica."Donji Žabar je uspješno organizovana opština koja posvećuje pažnju potrebama stanovništva, podržava studente, gradiće se vrtić, sanirati škola, a nastavlja se i snažna podrška poljoprivredi, razvoju infrastrukture i ruralnom razvoju", izjavila je Cvijanovićeva nakon razgovora sa načelnikom opštine Perom Pavlovićem i saradnicima.


Prema njenim riječima, Vlada je intervenisala iz budžeta u teškom periodu pandemije virusa korona i namirila nedostajuća sredstva lokalnim zajednicama, a uslijediće i podrška Vlade Srpske kapitalnim investicijama u svim opštinama i gradovima Republike Srpske.


Uz Cvijanovićevu, Donji Žabar je posjetio i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić koji je pohvalio rad ove male lokalne zajednice i naveo da imaju razvijenu poljoprivrednu proizvodnju koja raste.


"Vidljivo je to iz podsticaja resornog ministarstva poljoprivrednicima koji je prije pet godina bio 600.000 KM, a sada je više od 1,1 milion maraka i iz širenja malih gazdinstava", ocijenio je Pašalić.


Načelnik opštine Donji Žabar Pero Pavlović zahvalio je Cvijanovićevoj za dosadašnju podršku i najavljenom nastavku pomoći stanovništvu ovoga kraja.


Prema njegovim riječima, uz tu podršku uslijediće izgradnja vrtića u Lončarima i drugi projekti za dobrobit opštine i njenih žitelja.


Pavlović je dodao da je podsticaj poljoprivrivrednicima u ovom dijelu Posavine udvostručen u proteklih pet godina.