Cvijanović: Nagrade najboljim sportistima dodatna motivacija za bolje rezultate

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uvjerena je da će organizacija Izbora deset najboljih sportista Srpske, jedne od najstarijih sportskih manifestacija u regionu, svojevrsne smotre sporta i mladosti, biti na visokom nivou, a nagrade najzaslužnijim i najboljim sportistima dodatna motivacija da u narednom periodu postižu još bolje rezultate.Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što danas predsjedava prvom sjednicom Organizacionog odbora 67. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, u organizaciji dnevnih novina "Glas Srpske", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.


Završna manifestacija biće održana 14. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, a na čelu stručnog žirija ovogodišnjeg Izbora je proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić.


Osim izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta i najbolji sportski događaj godine.


Takođe, biće uručena i plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero "Limun Papić", a nagrade perspektivnim sportistima dodijeliće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.