Cvijanović na obilježavanju krsne slave Kostajnice

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvuje obilježavanju krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice - Silazak Svetog duha na apostole - Duhovi.Svečanosti prisustvuje i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.


Načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović uručiće Cvijanović i Tegeltiji plakete povodom proslave krsne slave opštine, u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.


Plakete će biti uručene i ambasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganu Јaćimoviću, direktoru Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Draženu Vrhovcu, gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću.Ova plaketa je dodijeljena i ranije uručena premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, a naknadno će biti uručena i srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.


Odlukom Skupštine opštine plakete su dodijeljene i predsjedniku Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiši Ćosiću, Vladi Autonomne Pokrajine Vojvodine, Vladi Sjeverne Makedonije, Vladi Kantona Sarajevo, te mnogim gradovima i opštinama iz Srpske i regiona, preduzećima i pojedincima.


Predsjednica Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvuju liturgiji u Hramu Svete Trojice u Kostajnici, koja je u toku.Izvor: RTRS