top of page

Cvijanović: MUP može biti ponosan na svoja dostignuća

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zalužanima da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske može biti ponosno na svoja dostignuća i na brojne međunarodne akcije u kojima su učestvovali i pokazali se kao važna karika.


- Od 30 godina postojanja naše policije 26 godina proslavljamo u miru i slobodi i želimo da zahvalio svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote i zajedno sa Vojskom Republike Srpske podnijeli veliki teret tokom rata, trudeći se i nastojeći da odbrane slobodu u kojoj mi danas živimo - poručila je Cvijanović na centralnoj manifestaciji povodom Dana Policije, koja se održava u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima.

Cvijanović je naglasila da građani Republike Srpske imaju ogromno povjerenje u MUP, ali i očekivanja.

- Iz tog razloga institucije, prevashodno Vlada Republike Srpske, opredijeljene su da jačaju naše bezbjednosne kapacitete, da rade na poboljšanju materijalnog položaja, ali i statusnog položaja svakog policajca i policije u cjelini - istakla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske navela je da je ovo prvih 30 godina Republike Srpske i institucija koje su nastajale u jedno teško vrijeme, ali su bile opredijeljene da žive u slobodi, da dobiju slobodu i da svim budućim generacijama ostane ta sloboda.

bottom of page