Cvijanović: Moje je da pozovem sve predsjednike stranaka na sastanak, a njihovo je da dođu ili ne

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je predstavnicima institucija i predsjednicima svih parlamentarnih stranaka u Srpskoj uredno poslat poziv za sastanak u petak, 1. oktobra i da ne zna zašto iz SDS-a nisu obavijestili Mirka Šarovića o tome.


,,Moguće da u stranačkoj kancelariji niko ne radi, ili možda radi, ali ne obavještavaju partijskog šefa o dopisima iz institucija Republike Srpske'', rekla je Cvijanović Srni upitana da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je iz medija saznao da je predsjednica Srpske zakazala sastanak za petak povodom odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.


Ona je podsjetila da su opozicioni lideri prekjuče komentarisali i usvajanje odluke Savjeta ministara o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH, a prethodno je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obavio telefonski razgovor sa svim predsjednicima političkih partija.


,,Neki su rekli da je to u redu, a drugi da nemaju ništa protiv, ali naravno da "ne mogu to javno hvaliti u medijima". Kako su komentarisali u medijima, vidjeli smo'', navela je predsjednica Srpske.


Ona je naglasila da je za nju irelevantno i to što poručuju preko medija povodom poziva predsjednica Republike da se razgovara o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.


Kako je moje bilo da ih pozovem, tako je i njihovo da odluče hoće li ili neće učestvovati na tom sastanku i nema tu šta više da se objašnjava - istakla je Cvijanović.