Cvijanović: Mladi ljudi - najveći kapital Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas na Palama da su najveći kapital Republike Srpske mladi ljudi, koji žele da ostanu u Srpskoj i nikada ne gube interes za njenu poziciju i ustavnost.


Cvijanovićeva je istakla da mladi razumiju procese koji se dešavaju u Srpskoj, okruženju, ali i globalne procese.

,,Oni u okviru toga nikada nisu i ne gube interes za ono što jeste pozicija Republike Srpske, njena ustavnost, na koji način nadograđivati određene stvari i kretati se u budućnosti", rekla je Cvijanovićeva novinarima uoči studentske konferencije "Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu".

Ona je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje u ovoj konferenciji, te istakla da je vrlo impresivno ovoliko interesovanje studenata za Republiku Srpsku - njen nastanak, stvaranje, trajanje, te suočavanje i rješavanje brojnih problema i izazova sa kojima se Srpska morala nositi u proteklih 30 godina svog postojanja.

,,Raduje me činjenica da su studenti to povezali na način da se sa aspekta sadašnjosti govori o onom što je bila naša prošlost, ali i da smo jednako zagledani u budućnost. Da povučemo neke paralele sa određenim stvarima i ambicijama koje smo postavili pred sebe, kao zadati cilj", naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske izrazila je zadovoljstvo što Univerzitet u Istočnom Sarajevu učestvuje u organizaciji današnje konferencije, gdje mogu da se razmijene mišljenja i iskustva.


Studentsku konferenciju "Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu" organizuju Unija studenata Republike Srpske i Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu.