top of page

Cvijanović: Kontaminirana CIK-PDP-SDS koalicija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je PDP kontaminirao Centralnu izbornu komisiju BiH koja je morala donositi nezakonite i kontaminirane naredbe utemeljene na "šokantnim medijskim naslovima" umjesto na zakonu i cinjenicama.“Koliko puta smo već čuli od dvojca (Branislav) Borenović – (Јelena) Trivić da je izborni proces kontaminiran? Po svemu viđenom, uključujući i prepisku u viber grupi PDP-a, koju je "proslavila" Smiljana Babić Moravac, jasno je da je kontaminiran prvenstveno PDP i da je ta partija svojom kontaminacijom kontaminirala i CIK, pa je morao donositi nezakonite i kontaminirane naredbe utemeljene na "šokantnim medijskim naslovima" umjesto na zakonu i cinjenicama”, navela je Cvijanović na Instagramu.


Ona je naglasila da se "kontaminacija CIK-a vidi i po tobože davanju, a onda uskraćivanju prava televizijama da adekvatno prate prebrojavanje jer se tome usprotivio PDP - Igor Crnadak".


“Nas ne interesuje kakve cipele imaju brojači i posmatrači, već šta piše na glasačkom listiću i da li se to ispravno bilježi ili CIK prekraja izbornu volju naroda. Inače, riječ je o novoizmišljenoj, zakonu nepoznatoj kategoriji "ponovljenog kontrolnog" prebrojavanja koje CIK dočekuje u haosu kojeg je dopunila večernja posjeta Kristijana Šmita prostorijama CIK-a”, navela je Cvijanović.


“U međuvremenu, o navodno nedostajućim glasačkim listićima u Doboju, prozborili su i CIK – (Suad) Arnautović i PDP - Borenović, a odgovorili im gradonačelnik (Boris) Јerinić i predsjednik GIK-a Doboj, jasno poručivši da lažu.. Lagalo se i o spaljivanju glasačkih listića - ispostavilo se lažnih” dodala je ona.


Cvijanović je rekla "da razlike unutar opozicije ipak postoje, zavisno od toga da li je riječ o totalnoj ili djelimičnoj kontaminaciji".


“Dok je PDP u potpunosti kontaminiran uticajem svojih stranih mentora, kod SDS-a se, recimo, radi samo o internoj kontaminaciji, gdje oni rade jedni protiv drugih, ali je samo manji broj pojedinaca kontaminiran spoljnim faktorima. Tu, primjera radi, Radović dijeli pred izbore uputstvo za glasanje sugerišući biračima da biraju samo njega i Trivićevu, a zaboravio na (Mirka) Šarovića, a opet Šarović i prije i poslije izbora pravi kombinatoriku da sebe nekako smjesti u Savjet ministara jer zna da ne može stići do Predsjedništva BiH. To je ta kontaminirana CIK - PDP - SDS koalicija”, navela je Cvijanović.

Comments


bottom of page