Cvijanović: Institucije Srpske posvećene očuvanju svakog radnog mjesta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da institucije Srpske ulažu maksimalne napore u održavanju javnih investicija i potrošnje, očuvanju svakog radnog mjesta, stvaranju uslova za nova zapošljavanja, kao i unapređenju materijalnog položaja zaposlenih i ukupnih prava radnika.Cvijanovićeva je građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj čestitala 1. maj - Međunarodni praznik rada, uz želju da njegova simbolika dodatno afirmiše rad, solidarnost i razvoj, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.


"Republika Srpska, u nastojanju da ublaži negativne posljedice aktuelne ekonomske krize, fokusirana je na jačanje domaće privrede i preduzetništva, kao i regionalno povezivanje i saradnju, s ciljem poboljšanja životnog standarda svih građana", navela je Cvijanovićeva u čestitki.


Ona je napomenula i da su u pronalaženju najboljih rješenja i mehanizama za saniranje negativnih ekonomskih posljedica, zajedno sa poslovnom zajednicom i socijalnim partnerima, donesene brojne mjere za zaštitu domaće ekonomije.


"Svjesni izazova sa kojima se suočavaju radnici i društvo u cjelini, izražavam duboko uvjerenje da će i najavljena zakonska rješenja za povećanje ličnih primanja i socijalna davanja, doprinijeti da novonastale izazove prebrodimo na najbezbolniji način", navela je Cvijanovićeva.


Bez obzira na dugotrajnost ekonomske krize, dodala je ona, ostajemo posvećeni kreiranju što boljeg ambijenta za rad, život i stvaranje, a osnovne pretpostavke za to su mir, stabilna i jaka Republika Srpska.