Cvijanović i Višković čestitali Božić

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u božićnoj i novogodišnjoj čestitki vjernicima katoličke vjeroispovijesti izrazila je najbolje želje da predstojeće praznične dane provedu u duhu jevanđeljskog praštanja, u zdravlju i duhovnom miru, a 2022. godina da donose napredak i stabilnost.Cvijanovićeva je izrazila želju da praznik Hristovog rođenja i radosti osnaži vjeru u zajedništvo, međusobno poštovanje i uvažavanje i podstakne na brigu o bližnjima, a božićne poruke mira, ljubavi i nade u bolje sutra da ispune srca i domove.


Ona je uputila iskrene čestitke nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, pozdravljajući ih radosnim pozdravom - "Čestit Božić" i "Srećna Nova godina".


"Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svima hrišćanima u BiH koji praznuju prema gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke", navedeno je u čestitki.


Vjernici koji poštuju novi, greogrijanski kalendar danas proslavanjaju Božić - praznik Hristovog rođenja.


Premijer Republike Srpske Radovan Višković uputio je božićnu čestitku kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, rimokatolicima i hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, istakavši da je neophodno zajednički njegovati istinske vrijednosti - mir, ljubav i poštovanje.


"Najljepše čestitke povodom Božića upućujem vam u ime Vlade Republike Srpske i u svoje, sa željom da praznik proslavite u dobrom raspoloženju okruženi porodicom i prijateljima", navodi se u čestitki.


Višković je poželio da svjetlost Hristovog rođenja obasja put kojim se zajednički korača u bolju budućnost, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.


Vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik.