Cvijanović: Ekonomski fakultet banjalučkog Univerziteta ispunio misiju

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pohvalila je danas Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, koji proslavlja 47 godina rada i postojanja, što je ispunio misiju i uspješno proveo mnoge generacije, pa su njegovi studenti prepoznati u društvu.


Cvijanovićeva je rekla novinarima da je Ekonomski fakultet Univerziteta Banjaluka važan element sistema visokog obrazovanja i čestitala je jubilej rukovodstvu, nastavnom kadru i studentima. Ona je navela da je za pohvalu što nisu odustali od glavnih ciljeva, što i jeste misija ovog fakulteta, te su uspješno proveli mnoge generacije, naglasivši i da ovaj fakultet uživa veliki ugled.

Cvijanovićeva je rekla da je raduje što Vlada u kontinuitetu podržava obrazovne ustanove, kao i ustanove u sferi visokog obrazovanja, podsjetivši da je bilo različitih intervencija da bi se nastavilo ili stvorili bolji uslovi za rad.

Najavila je da će se to nastaviti i u narednom periodu nakon projekta energetske efikasnosti, pa je dodala da je ove godine planirano da se ulože određena sredstva u opremanje prostora koji će biti na usluzi nastavnicima i studentima.

,,Raduje me činjenica da ljudi sa entuzijazmom ovdje rade. Došli smo da damo podršku i rukovodstvu fakulteta i nastavnom kadru i studentima i da kažemo da ćemo zajedno - Vlada, institucije i naše visokoškolske ustanove kroz tijesnu saradnju bilježiti bolje rezultate i imati sve bolje uslove za rad", istakla je Cvijanovićeva.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u toku je svečana akademija povodom 47 godina postojanja i rada na kojoj će biti promovisana 94 studenta prvog ciklusa studija, tri magistra, jedan master, a četiri najbolja studenta će biti nagrađena. Svečanoj akademiji, pored Cvijanovićeve, prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rektor Univerziteta Radoslav Gajanin, kao i resorni ministar Srđan Rajčević.