Cvijanović: Dan Republike slavimo iz ljubavi, a ne inata

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da kad je riječ o obilježavanju Dana Republike namjera nikada nije bila da se neko iritira, već da se okupimo oko praznika koji je istorijski i suštinski važan za sve nas i mi ga proslavljamo iz ljubavi, a ne inata."Ali, nažalost, mi živimo u zemlji u kojoj je i samo postojanje Republike Srpske iritantno za političko Sarajevo, tako da je njihov odnos prema tom prazniku samo manifestacija njihovog sveukupnog odnosa prema Srpskoj. I kad bi se svi povukli u svoje kuće i tamo svako za sebe u tajnosti obilježio Dan Republike, čak ni to ne bi bilo po volji sarajevskim političarima", istakla je Cvijanovićeva.


Predsjednik Srpske je upitala u čemu je onda poenta recepta Mirka Šarovića da se Dan Republike obilježava na način da "nikoga ne iritira" ili da "nikoga ne dira".


"Ne znam dokle misli Šarović da bi Republika Srpska trebala ići u povlačenju pred sarajevskim što hirovima, što bezobrazlucima", rekla je Cvijanovićeva i poručila da se Dan Republike obilježavao i obilježavaće se na svečan način.