top of page

Cvijanović: Da odnosi Srbije i BiH budu bolji (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi željela da doprinese da odnosi između Srbije i BiH budu bolji.


Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željka Cvijanović


- Na ovim novim pozicijama očekuju nas veliki izazovi. Željela bih da sa aspekta pozicije koju sada obavljam mogu da doprinesem da odnosi između dvije zemlje budu bolji i da se bolje razumijemo. Da li će se tako nešto desiti, to zavisi i od drugih, a ne samo od mene - rekla je Cvijanovićeva.


Ona je zahvalila Vučiću na prijemu i čestitkama njoj i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i na tome što je odvojio vrijeme u ovako složenim okolnostima za razgovor o važnim pitanjima za bilateralne odnose, a posebno za razvoj projekata Srbije i Republike Srpske.


Cvijanović je istakla da je od strateškog interesa potpuna razlizacija projekata "Buk bijela" i aerodrom u Trebinju.


- Velika zahvalnost Srbiji što je odlučila da bude investitor i koinvestitor u mnogim projektima. Naravno da je od strateškog interesa da se nastavi realizacija i da se ide u potpunu realizaciju projekta "Buk Bijela" i suštinski smo zainteresovani za aerodrom u Trebinju, jer smatramo da će on doprinijeti boljoj komunikaciji i daljem razvoju - rekla je ona.


U Beogradu je danas održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana i i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
bottom of page